Intelligent Animal Minds

Intelligent Animal Minds startades av en handfull musiker som aldrig tidigare spelat tillsammans under de premisser som råder idag. Den gemensamma faktorn som förde dessa unga själar samman sägs vara ett otroligt sug efter att få släppa lös sina musikaliska lustar i en gemensam sfär. IAM började med en klassisk rocksättning där elgitarrer, bas och trummor var de primära redskapen.

Första demo-EP:n producerades av IAM själva i deras replokal och var ett konceptuellt verk om att fly sin egen verklighet för något vackrare. Den betitlades M/S Hope och ramade på många sätt in Intelligent Animal Minds första era.

Sedan dess har bandet utvecklats åt flera olika håll; den musikaliska sfären är större och medlemmarna har gett sig själva diagnosen ”musikalisk klaustrofobi”. Elgitarrerna kompletterades med synthar, diverse elektroniska musikapparater samt ytterligare två medlemmar, däribland musikern och producenten HampitaEQ som efter att ha tolkat och remixat en av låtarna på M/S Hope, Sinking, blev en självklar medlem i bandet. IAM har idag en förkärlek till lekfulla framförande, experimenterande med ljudbilder och ett naivt men målinriktat musicerande.

Intelligent Animal Minds är:

Leo Falkås – Sång, synth
Hannes Andersson – Elgitarr, iPad
Tobias Dahlberg – Elgitarr
Anton Grahn – Bas/batarr, sång
Fredrik Hjalmarsson – Synth, percussion & kaos
Hampus Olsson – Synthskepp, percussion & kaos
Harald Göthblad – Trummor

vegas.garnet@mailxu.com herforth.lynsey@mailxu.com kinart_paige@mailxu.com baskerville_reinaldo@mailxu.com villaoalthea@mailxu.com